Dormitoarele albe. Idei practice de amenajare cu bani putini

Amenajeaza-mi casa

Design interior, amenajarea locuintei, decoratiuni interioare - living, dormitor, bucatarie, baie, hol

Redecorarea spatiului, sfaturi pentru alegerea paletei de culori, sugestii de stil cu buget mic

Amenajari interioare in stil scandinav

Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

Dormitoarele albe. Idei practice de amenajare cu bani putini

Dormitor rustic scandinav

Dormitoarele din apartamentele la bloc sunt in general printre cele mai mici camere din apartament. Din ratiuni de spatiu, dar probabil si de utilitate.

In aceasta camera se doarme, in principal. Asa ca sunt suficienti 12-15 metri patrati, au gandit arhitectii. In principiu da, sunt suficienti. Desi nu ne-ar fi displacut sa avem la dispozitie doar pentru dormitor macar 20-25 de metri... Din fericire insa, exista solutii de amenajare a dormitorului astfel ca acesta sa para mare si sa invite la relaxare. Solutii care nu sunt neaparat costisitoare, se pot realiza chiar si cu bugete mici. Designul scandinav ne ofera si in aceasta problema o multime de solutii. De exemplu: dormitoarele albe.

Daca zugravim camera de dormit in intregime in alb si alegem mobilier in nuante de alb sau griuri deschise obtinem un spatiu care, optic, pare mai mare, aerisit, curat si ordonat. Un spatiu calm, ideal pentru somn. Intr-un astfel de decor, piesele de mobilier vor fi minimale, si din cauza ca spatiul nu permite decat un pat (cat mai mare si confortabil, de preferat), una sau doua noptiere si eventual o oglinda cu (sau fara) masuta de toaleta.

Dormitor in stil suedez cu accente de culoare

Intr-un dormitor alb nu exista nimic care sa distraga privirea, toate elementele se armonizeaza de la sine. Dormitorul alb devine spatiul ideal pentru a-ti relaxa mintea si corpul si pentru a te pregati pentru somn.


Dormitor scandinav cu accente albastre

Daca totusi prea mult alb in dormitor il transforma intr-un spatiu mult prea visator pentru unii, putem dinamiza putin camera cu cateva accente de culoare si texturi diferite care sa capteze ochiul si sa defineasca spatiul: un tablou mare, unul-doua ghivece cu plante, perne sau o cuvertura de pat intr-o culoare inchisa, un perete de caramida netencuit si zugravit in alb. Posibilitatea combinatiilor si variatiunilor pe aceasta tema este nelimitata...


Cat de placut trebuie sa fie sa te trezesti intr-un dormitor alb, inundat de lumina soarelui?

Linkuri:

Dormitor alb cu perete de caramida